De Rottweiler Academy traint uitsluitend zéér positief

 

Positieve rottweilertraining is gebaseerd op belonen en werkt niet met correcties of straf. Correct gedrag wordt beloond en verkeerd gedrag proberen we ten koste van alles te vermijden.

 

Indien dit niet lukt negeren we het en zullen we de onderlinge afstand in de groep tussen de rottweilers groter maken zodat de prikkels minder worden.

 

Doordat uw rottweiler minder geprikkeld wordt, zal niet alleen de rottweiler maar ook het “baasje”, zijn coach en maatje, een heel stuk minder gespannen zijn.

 

Tijdens de positieve rottweilertrainingen is het zeer belangrijk om permanent contact te maken (en te houden) tussen het “baasje” en de rottweiler. Hierbij wordt u ondersteunt door professionele en gediplomeerde rottweilerinstructeurs met jarenlange ervaring in de “rottweilerwereld” als het om gedragszaken gaat.

 

De instructeurs bij de Rottweiler Academy kunnen de rottweilers lezen als de beste, ze hebben immers jarenlange ervaring uitsluitend met dit fantastische ras de rottweiler.

 

Het is moeilijker om ongewenst gedrag te veranderen dan gewenst gedrag aan te leren. Maar zoals u zult merken is ook ongewenst gedrag op een positieve manier te veranderen.

 

Probeer in ieder geval ongewenst gedrag niet (onbewust) te belonen en beloon altijd het gewenste gedrag.

Zeer vaak is dit ongewenste gedrag (onbewust en uit onwetendheid) aangeleerd door het “baasje” zelf.

 

Tijdens de eerste les, wordt er zeer duidelijk uitgelegd waarop u moet letten en hoe u alle aandacht krijgt van uw rottweiler tijdens de positieve rottweilertrainingen.

 

Een Rottweiler is gefokt om te waken en te verdedigen, met andere woorden, een Rottweiler is een geboren werkhond. Dit "werken" moet hij/zij wel leren op een positieve manier en dat kan in de praktijk bij de Rottweiler Academy.

U kunt uw Rottweiler (met of zonder stamboom) trainen op sociale vaardigheden maar ook gehoorzaamheid zoals het volgen, zitten, af, hier, blijf maar tijdens het volgen wordt er bijvoorbeeld niet getrokken aan de lijn en ook niet gesnuffeld aan alles wat lekker ruikt. In vervolgtrainingen zal uw Rottweiler dit ook allemaal los (niet aangelijnd) moeten en kunnen uitvoeren. Het is absoluut niet toegestaan om met prik- of slipkettingen/koorden te trainen, uitsluitend een halsband en 2 meterlijn. Tuigjes worden alleen geaccepteerd met Personal Protection en speurwerk. Gezien de Rottweiler Academy positieve rottweilertrainingen geeft, is alles gebaseerd op extreem belonen bij gewenst gedrag en je rottweiler enthousiasmeren en motiveren met je stem.

ROTTWEILER ACADEMY trainingslocatie  Ellenbroek 2 te Vessem      Email: info@rottweileracademy.nl
De speurlocatie is in de bossen van het plaatsje Dorst (omgeving Breda)